Η Google φέρνει YouTube, Twitter και Flickr στα αποτελέσματα αναζήτησης


Image and video hosting by TinyPic
Πολλοί στη Silicon Valley περιμένουν πως η Google θα παρουσιάσει μία νέα ιδέα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κυριαρχία των site κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, τα οποία απορροφούν πολλά χρήματα μέσω online διαφήμισης.

Έτσι, οι ενέργειες των γνωστών και φίλων στο  Flickr, Quora, Twitter και YouTube πλέον θα φαίνονται μέσα στην μηχανή αναζήτησης της Google. Το κάθε post ή βίντεο θα παρουσιάζεται στα αποτελέσματα της μηχανής της Google. Η δραστηριότητα σε αυτά τα site θα επηρεάζει τα ίδια τα αποτελέσματα και τη σειρά με την οποία εμφανίζονται.

Η Google, βέβαια, έχει από το 2009 αυτό που πολλοί θα έχουν παρατηρήσει ως social search. Αλλά η νέα αυτή προσπάθεια της Google είναι να επικεντρωθεί στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και να καθιστά την εύρεση των βίντεο ή των "post" των γνωστών στο Twitter.

Επίσης τώρα ο καθένας θα μπορεί να συνδέει  τους ιδιωτικούς του λογαριασμούς του  Facebook ή του Twitter στο Google προφίλ. Στο παρελθόν αυτοί οι λογαριασμοί βρίσκονταν σε "κοινή θέα", κάτι το οποίο μπορεί να είχε αποθαρρύνει πολλούς από το να χρησιμοποιούν τα site κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα πια όμως, μέσω του Google profile, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να συνδέεται και να βλέπει τα updates των γνωστών του σε οποιοδήποτε site κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης και να χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης για να βρίσκει παλαιότερες δημοσιοποιήσεις.

Η διαδραστική  αυτή εκδοχή της μηχανής αναζήτησης μπορεί να ακούγεται ως το ...Άγιο Δισκοπότηρο των χρηστών που ασχολούνται με την κοινωνική δικτύωση μέσω του διαδικτύου, αλλά αφήνει αρκετά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα της διαδικτυακής "ζωής", η οποία όσο πάει και εξαλείφεται



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :