Το νέο concept car της Peugeot το EX 1

Το νέο concept car της Peugeot το EX1
Το νέο concept car της Peugeot EX1 δημιουργήθηκε για να γιορτάσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τη 200η επέτειο της.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot ανέπτυξε ένα νέο concept car EX1 που συγχωνεύει τη τεχνογνωσία της μοτοσικλέτας και του αυτοκινήτου σε μια νέα δημιουργία που μετουσιώνεται σε ένα ελαφρύ αυτοκίνητο δύο θέσεων χωρίς οροφή.
Το EX1 είναι ένα καθαρά ηλεκτροκίνητο όχημα 340 ίππων και αυτή η δύναμη προέρχεται από συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες. Σε κάθε άξονα είναι τοποθετημένοι 2 ηλεκτροκινητήρες με μέγιστη ισχύ 125 kW και αυτό του επιτρέπει την ομαλή κατανομή του βάρους, αλλά και τη βελτιστοποίηση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πολύ εντυπωσιακό με μια κατασκευαστική καινοτομία στις θέσεις των επιβατών οι οποίες είναι κατά κάποιο τρόπο ενωμένες μαζί με την πόρτα του επιβάτη για να είναι πιο εύκολη η είσοδος και η έξοδος στο όχημα.
Η σχεδίαση εξωτερικού είναι αρκετά εντυπωσιακή, με μια μεγάλη εισαγωγή αέρα εμπρός, αεροδυναμικά πλαϊνά και χαμηλού προφίλ αεροδυναμικές επιφάνειες.

Το EX 1 πιθανόν δεν θα το δείτε να περνά σε γραμμή παραγωγής, αλλά τα πρωτότυπα που κατασκευάζονται από την Peugeot, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι έχουν ήδη επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :