Στα 122 δολ. το μπρεντ

Στα 122 δολ. το βαρέλι αναρριχήθηκε την Τετάρτη το μπρεντ, καθώς η ανάκαμψη των μετοχών περιόρισε τις ανησυχίες για μείωση της ζήτησης. Νωρίτερα, ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανάκαμψή τους σε Wall Street και Ευρώπη.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουνίου σημείωσε άνοδο 57 σεντς φθάνοντας στα 121,92 δολ. το βαρέλι στις 0305 ώρα Γκρίνουϊτς, μετά την αναρρίχησή του νωρίτερα στα 122 δολάρια. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 65 σεντς φθάνοντας στα 108,93 δολ. το βαρέλι.

Ο Dollar Index που μετρά την αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, διεύρυνε τις απώλειές του μετά τα συμπαγή οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη που βοήθησαν το ευρώ να ανακάμψει έναντι του δολαρίου.

Το αδύναμο δολάριο μπορεί να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου σε δολάρια για εκείνους που συναλλάσσονται με άλλα νομίσματα, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις καθώς έχουν καλύτερες αποδόσεις.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν 667.000 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, ανακοίνωσε στην εβδομαδιαία του έκθεση το American Petroleum Institute (API).

Τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν 1,8 εκατ. βαρέλια και τα διϋλισμένα αποθέματα μειώθηκαν 3,4 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας απροσδόκητη μείωση, σύμφωνα με το ΑΡΙ.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ σήμερα στις 1430 ώρα Γκρίνουϊτς.

Υπό πίεση ενδέχεται να βρεθούν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για την πιθανή αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας που μπορεί να βλάψει την Ευρωζώνη, ενώ οι κίνδυνοι στην Αφρική και τη Μέσα Ανατολή για μείωση των προμηθειών ώθησαν τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα 32 ετών, συνεχίζουν να αποθαρρύνουν τις αγορές.
www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :