Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 25/04/2011 και Τρίτη 26/04/2011

Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 25/04/2011
Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται αν σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν. Το απόγευμα αναμένονται σποραδικές βροχές στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ στη δυτική Κρήτη θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 26/04/2011
Την Τρίτη στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :