Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Παρασκευή 29/04/2011
Καιρικές συνθήκες: Τοπικές νεφώσεις αναμένουμε την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Κρήτη τα νησιά του νότιου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τοπικές μπόρες περιμένουμε σε ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε ολόκληρη την χώρα.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 6 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort ,στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας και τα 5 Beaufort .

Θερμοκρασία: H θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από 8 - 20 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 9 -21 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 10 -22 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 11-21 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 11-20 βαθμούς Κελσίου

Σάββατο 30/04/2011
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς  και στα Νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους  4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο.

Πηγές: weather.pathfinder.gr & www.meteo-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :