Επανεμφάνιση της "Επαναστατικής Οργάνωσης 6η Δεκέμβρη"

Η "Επαναστατική Οργάνωση 6η Δεκέμβρη" αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε αλλά δεν εξερράγη στην εφορία του Νέου Κόσμου στις 23 Μαρτίου, με προκήρυξη που δημοσιεύει τη Μεγάλη Πέμπτη η εφημερίδα Ποντίκι.

Όπως αναφέρεται στη δωδεκασέλιδη προκήρυξη που είχε αφεθεί στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Φραντζή στα Εξάρχεια, "οι εφορίες αποτελούν εξίσου βασικούς πυλώνες για την προώθηση της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου. Η επιβολή φόρων στο κοινωνικό σώμα με τη διαρκή μάλιστα προσαύξησή τους είναι το διαχρονικό χαράτσι που υποχρεούνται να καταβάλουν οι σκλάβοι της οικονομίας στους διαχειριστές της εξουσίας".

Ακόμη χαρακτηρίζει "γνήσιο κάθαρμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ" τον νέο Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γ. Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στο Λάμπρο Φούντα, ο οποίος χαρακτηρίζεται επαναστάτης.

Η οργάνωση "6η Δεκέμβρη" είχε επίσης τοποθετήσει βόμβα στη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες στο δικηγόρο Αλ. Κούγια και τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :