Συνήθειες που προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που όπως έχεις διαπιστωθεί είναι ευρέως διαδεδομένες και προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες.
Όποιος νοιάζεται πραγματικά για τον εγκέφαλό του και γενικότερα ενδιαφέρεται για την καλή υγεία του οργανισμού του, καλό θα είναι να ρίξει μια.. ματιά στις παρακάτω συνήθειες, γιατί... μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει, τη σημασία των μετέπειτα επιπτώσεων... Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε μια "κακή" συνήθεια...

1. ΠΡΟΓΕΥΜΑ
Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωινό πρόκειται να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε ανεπαρκή τροφοδοσία θρεπτικών ουσιών του εγκεφάλου προκαλώντας τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

2. ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ
Προκαλεί σκλήρυνση των αρτηριών του εγκεφάλου, οδηγώντας σε μείωση της νοητικής δύναμης.

3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Προκαλεί πολλαπλή συρρίκνωση του εγκεφάλου και μπορεί να οδηγήσει στην ασθένεια του Αλτσχάιμερ. 

4. ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΑΧΑΡΗΣ
Η μεγάλη συγκέντρωση ζάχαρης στον οργανισμό διακόπτει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και των θρεπτικών συστατικών και αυτό προκαλεί τον υποσιτισμό και μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

5. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Ο εγκέφαλος είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής οξυγόνου στο σώμα μας. Η εισπνοή μολυσμένου αέρα μειώνει την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο, κι αυτό επιφέρει μια μείωση της απόδοσης του εγκεφάλου.

6. Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΝΟΥ
Ο ύπνος επιτρέπει τον εγκέφαλό μας να ξεκουραστεί. Η μακροπρόθεσμη στέρηση του ύπνου επιταχύνει το θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων.

7. ΥΠΝΟΣ ΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ
Όταν κοιμόμαστε με σκεπασμένο το κεφάλι αυξάνεται η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και μειώνεται το οξυγόνο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει
επιζήμιες εγκεφαλικές επιπτώσεις.

8. ΣΚΛΗΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Δουλεύοντας ή μελετώντας σκληρά κατά περιόδους ασθενείας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αποτελεσματικότητας του εγκεφάλου, καθώς και βλάβες στον εγκέφαλο

9. ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΝΩΣΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
Η σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδευθεί ο εγκέφαλός μας! Η ισχνή διέγερση του εγκεφάλου μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου.

10. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ
Η πνευματική συνομιλία συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του εγκεφάλου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :