Σε λειτουργία η νέα αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το νέο σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας που ανέπτυξε η χώρα του κατόρθωσε να καταρρίψει δύο ρουκέτες που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ από τη Γάζα.

Η ενεργοποίηση του συστήματος πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από πληθώρα επιθέσεων με ρουκέτες και βλήματα όλμων από την Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι επιθετικοί πύραυλοι κατευθύνονταν προς την πόλη Άσκελον του νοτίου Ισραήλ.

Ο κ. Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο, αμυντικό ή επιθετικό, για την προστασία των πολιτών του. Το σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας ενεργοποιήθηκε μετά από επίθεση με ρουκέτα από τη Γάζα που έπληξε σχολικό λεωφορείο στο νότιο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί που ακολούθησαν της επίθεσης κόστισαν τη ζωή σε 4 άτομα και τον τραυματισμό πάνω από 30 άλλων.

Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, καταδίκασε τις επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τες «απεχθείς».

Πηγή:http://www.voanews.com/greek/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια :