"Το Ισραήλ είναι έτοιμο για κατάπαυση του πυρός"

Την πρόθεση του Ισραήλ να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε την Κυριακή 10 Απριλίου ο υπουργός Άμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο. «Αν σταματήσει να πυροβολεί η Χαμάς, θα σταματήσουμε και εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως η χώρα του δεν μπορεί να δεχθεί επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες από παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

Ο κ. Μπαράκ ανέφερε πως η Χαμάς έχει υποστεί βαριές απώλειες και δήλωσε την ετοιμότητα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αναλάβουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το Σάββατο ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις οποίες τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 4ο τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο μεγαλύτερος από τον Δεκέμβριο του 2008. Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν με αφορμή την εκτόξευση αντιαρματικής ρουκέτας κατά σχολικού λεωφορείου την Πέμπτη 7 Απριλίου, όπου ένας νεαρός Ισραηλινός τραυματίστηκε σοβαρά.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :