Απετράπη αεροπειρατία με προορισμό τη Λιβύη

Ένας άνδρας που αποπειράθηκε να καταλάβει αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη και να το εκτρέψει στη Λιβύη ώστε να προσγειωθεί στην Τρίπολη εξουδετερώθηκε από το πλήρωμα της καμπίνας καθώς και επιβάτες στην διάρκεια της πτήσης και συνελήφθη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρώμη, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο άνδρας τελούσε σε μεγάλη σύγχυση κι ότι μια αεροσυνοδός στην πτήση της Alitalia μεταφέρθηκε σε σταθμό παροχής των πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να δεχτεί περιποιήσεις στα ελαφρά τραύματα που υπέστη στην διάρκεια του επεισοδίου με τον επιβάτη. Δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί.

Στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) ο άνδρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάγεται από το Καζακστάν, πλησίασε μια αεροσυνοδό κι επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι. Η πρόθεσή του ήταν να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Τρίπολη για άγνωστους λόγους. Ωστόσο εξουδετερώθηκε χάρη στην αντίδραση αεροσυνοδών κι επιβατών.

Το αεροσκάφος της Αλιτάλια προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο στις 22:05 (23:05 ώρα Ελλάδας) και συνελήφθη από την αστυνομία.
Δημοσίευση σχολίου