Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Ισραήλ για Μεσόγειο και Άπω Ανατολή...

Παρά την πολιτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Stas Mizezhnikov και την χάραξη κοινών δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη των δυο χωρών, το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για Μεσόγειο και Άπω Ανατολή, με την αιτιολογία ότι οι Ισραηλινοί πολίτες κινδυνεύουν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που σκοπό έχουν να τους απαγάγουν.
Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε από το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας (CTB) του Ισραήλ και αναφέρει ως κρίσιμη περίοδο αυτήν πριν και κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα, το οποίο αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα. Παρ' όλο που η οδηγία δεν κατονομάζει χώρες της Μεσογείου, αξιωματούχος ασφαλείας είπε, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ότι «αφορά την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση την Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία δύναται να περιλαμβάνει δημοφιλείς για τους Ισραηλινούς προορισμούς όπως τα ελληνικά νησιά, η Κύπρος, ακόμα και η Ιταλία. Οι πολίτες του Ισραήλ παροτρύνονται να μην μεταβούν σε τέτοιους προορισμούς και όσοι βρίσκονται ήδη εκεί να είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση.
Η συμβουλή προς όσους ζουν στο εξωτερικό είναι να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες, τροποποιώντας δρομολόγια και τις γνωστές επιλογές τους σε σημεία ψυχαγωγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :