Στον ΟΗΕ φοβούνται μαζική έξοδο προς την Τυνησία από τη Λιβύη

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας, όπου χιλιάδες Λίβυοι φεύγουν λόγω του εμφυλίου πολέμου και της επιδείνωσης των ανθρωπιστικών συνθηκών, αναφέρει το AFP(Agence France-Presse).
Η επιτροπή των ΗΕ (Ηνωμένων Εθνών) αναφέρει επίσης, πως ήδη 15.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη για την Τυνησία την περασμένη εβδομάδα και μόνο. Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια μεγάλη έξοδο, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι.
Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής 430,000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη κι αυτοί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Καθώς η Λιβύη εξακολουθεί να εμπλέκεται σε έναν πλήρους κλίμακας πόλεμο μεταξύ των υπέρ και των κατά "κανταφικών" δυνάμεων, η διεθνής παρέμβαση θα είναι όλο και πιο δυνατή και η ανθρωπιστική κατάσταση συνεχώς θα επιδεινώνεται. Οι άμαχοι φοβούνται τις βομβιστικές επιθέσεις και αντιμετωπίζουν ελλείψεις τροφίμων και πολλές πόλεις είναι ήδη σε συνθήκες αποκλεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :