Μήνυμα της Αλ-Κάιντα κατά του ΝΑΤΟ και του Καντάφι

Μήνυμα του Ayman al-Zawahiri, δεύετρου τη τάξει ηγέτη της Αλ-Κάιντα, καλεί τους μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν κατά του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι. Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

O al-Zawahiri, φορώντας λευκό χιτώνα, μίλησε για μία ώρα και εννέα λεπτά στο βίντεο, διαχωρίζοντας το μήνυμά του σε τρία μέρη, με αναφορές στις εξεγέρσεις της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης.

"Θέλω να στρέψω την προσοχή των αδελφών Μουσουλμάνων στη Λιβύη, την Τυνησία, την Αλγερία και τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες, ώστε αν οι Αμερικάνοι και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισβάλλουν στη Λιβύη, τότε οι γείτονες χώρες Αίγυπτος, Τυνησία και Αλγερία, καθώς και οι υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες, θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να παλέψουν τόσο εναντίον των μισθοφόρων του Καντάφι, όσο και κατά των συμμάχων του ΝΑΤΟ", τόνισε ο Zawahiri.

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για "διαχωρισμό του Ισλάμ" και "δουλοπρέπεια προς τη Δύση", ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη της Αλ-Κάιντα στους εκδιωχθέντες προέδρους της Τυνησίας και της Αιγύπτου.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί το πέμπτο μήνυμα από τη σειρά ομιλιών του Zawahiri με τίτλο "Ένα μήνυμα ελπίδας και καλών νέων για τους ανθρώπους μας στην Αίγυπτο".


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :