Νέο μακελειό στη Συρία

Νέο μακελειό στη Συρία. Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία, όπου τη Δευτέρα, με την εισβολή των αρμάτων μάχης στην πόλη Ντεράα, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι πιστές στον πρόεδρο Άσαντ δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της πόλης, που είναι το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς στην Ντεράα τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις ασφαλείας βομβαρδίζουν σπίτια αμάχων, ενώ σε άλλες πόλεις έχουν εξαφανιστεί περισσότερα από 200 άτομα από την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή προεδρικής εντολής που θα προβλέπει στοχευμένες κυρώσεις εναντίον ανώτατων αξιωματούχων του καθεστώτος της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ανώνυμος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι στις κυρώσεις θα περιλαμβάνονται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων αξιωματούχων της Συρίας, η απαγόρευση της επιχειρηματικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, καθώς και η απαγόρευση να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται πιέσεις να δράσει άμεσα κατά της Συρίας, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Άσαντ, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι η εξουσία να καταληφθεί από εξτρεμιστικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια :