Νέο ρεκόρ κατέριψε ο Μέσι

Ένα ακόμη ρεκόρ κατέρριψε ο Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ σκόραρε στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-0 επί της Οσασούνα, για το ισπανικό πρωτάθλημα, έφτασε τα 50 γκολ την εφετινή σεζόν και ξεπέρασε τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας, από την περίοδο 1959-60 (είχε πετύχει 49 γκολ).

Το γκολ του Αργεντινού ήταν το 2ο της Μπαρτσελόνα, καθώς η "Μπάρτσα" είχε προηγηθεί με προβολή του Βίγια στο 23’. Με το τρίποντο διατήρησε τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την Ρεάλ.

Στο Μεστάγια, η Βαλένθια υποκλίθηκε στους Κυπελλούχους. Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι σκόρπισε με 6-3 τις "νυχτερίδες" και… φώναξε έτοιμη για τα δύο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στην ημιτελική φάση του Champions League.

Σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ στο 23΄ για την βασίλισσα. Ο Ιγκουαΐν επιστρέφοντας από πεντάμηνη απουσία λόγω τραυματισμού σκόραρε ξανά στο 31’ , ενώ λίγο αργότερα ο εξαιρετικός Κακά έστειλε με Βραζιλιάνικη τέχνη την μπάλα για 3η φορά στα δίχτυα του Γκουαϊτα. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-4, από το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αργεντινού στράικερ, και πάσα πάρε-βάλε του Κακά.

Κανάλες και Κακά συνδυάστηκαν για το χατ-τρικ του Ιγκουαίν στο 53’ και το 0-5. Ο Σολδάδο από κοντά μείωσε στο 59’, ενώ ο Κακά έκανε έξι τα τέρματα της ομάδας του Μουρίνιο με ατομική ενέργεια, περνώντας σαν σταματημένο τον αντίπαλο του.

Το παιχνίδι έκλεισε με δύο γκολ για τους γηπεδούχους από τον Γιονάς στο 80’ και τον Άλμπα στο 84’ και τους οπαδούς της Βαλένθια να κουνούν απογοητευμένοι λευκά μαντήλια στην εξέδρα.

Στη Σκωτία, στο ντέρμπι της Γλασκώβης, Ρέιντζερς και Σέλτικ έμειναν στην ισοπαλία χωρίς γκολ, με τον Γιώργο Σαμαρά να είναι κεντρικό πρόσωπο. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός δέχθηκε κίτρινη στο 22’ για διαπληκτισμό του με τον Γουίρ, και μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 83’, όμως ο Μακ Γκρέγκορ τον σταμάτησε από το σημείο του πέναλτι.

Στην Αγγλία, η Τσέλσι έμεινε στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικώντας πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 την Γουέστ Χαμ, αφού τα "σφυριά" απείλησαν πολλές φορές να ισοφαρίσουν το γκολ του Λάμπαρντ στο 43’. Τη νίκη κλείδωσε ο Τόρες, με το πρώτο του γκολ με την μπλε φανέλα στο 84’, ενώ ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι Μαλουντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με δυνατό σουτ.

Αντίο στις ελπίδες της για τον τίτλο είπε η Άρσεναλ με την ήττα της με 2-1 στο Ρίμποκ από την Μπόλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :