Ενιαίο μισθολόγιο για ΔΕΚΟ

Σχέδια για ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ εξετάζει η κυβέρνηση, στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου που θα εφαρμόσει στο στενό δημόσιο τομέα. Στόχος είναι η περαιτέρω μείωση των δαπανών, που θα προέλθει από νέες περικοπές σε υπερωρίες, αργίες και λειτουργικά έξοδα.

Η μισθολογική καθίζηση είναι ολοκληρωτική καθώς και στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 10%, χωρίς στην ουσία να έχει εφαρμοστεί ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Τα συνδικάτα ζητούν αναπλήρωση των απωλειών και ετοιμάζουν πανελλαδική απεργία για τις 11 Μαΐου, ενώ στον αντίποδα την ίδια χρονική περίοδο η τρόικα θα αξιολογεί την πρόοδο της κυβέρνησης στην εφαρμογή των επώδυνων μέτρων.

Η Τρόικα, πάντως, θεωρεί τις ΔΕΚΟ "υπεύθυνες" για ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου χρέους της χώρας. Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν διαδικασίες αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να υπάρχουν και "κρυμμένα" κόστη που θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :