Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσει ο εξευτελισμός μας;

Απάνθισμα δηλώσεων Τούρκων ανωτέρων Αξιωματούχων:
1) Μπουλέντ Αρίντς, υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης:
"Σε λίγο θα ανοίξουν μαντίλι για να ζητιανεύουν",
2) Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός Εξωτερικών :
-"Θα βοηθήσουμε αυτή τη φτωχή χώρα",
-"Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο",
-"Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πρέπει ως Ελληνες και Ευρωπαίοι πολίτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες",
3) Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων:
"Η Μακεδονία είναι μια χώρα που δεν έχει μόνο παρελθόντες δεσμούς με τη Τουρκία. Έχουμε επίσης ένα κοινό μέλλον. Είναι τιμή μας να είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία σας και δεν θα περιοριστούμε μόνο στην παροχή στήριξης για την ενσωμάτωση της χώρας σας στην Ε.Ε., αλλά θα επιλύσουμε και προβλήματα από κοινού".
Αυτά είπαν ανώτατοι Τούρκοι πολιτικοί αξιωματούχοι για τη χώρα μας, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε πώς αντέδρασε η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα σε όλα αυτά.
Ας δούμε όμως πως αντέδρασε η Αυστρία στην συνέντευξη του Τούρκου Πρέσβη Ecved Tezcan στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, στην οποία ο Τούρκος διπλωμάτης τόλμησε να επικρίνει την πολιτική της Αυστρίας αναφορικά με τους μετανάστες γενικότερα και τους Τούρκους ειδικότερα.
 Φυσικά όχι με δήλωση του ομόλογου του κου Μιχελάκη, ούτε του ομολόγου του κου Πεταλωτή, ούτε του ομολόγου του ΥΠΕΞ κου Δρούτσα.
Η Συνέντευξη του Τούρκου Πρέσβη Ecved Tezcan εξόργισε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Αυστρίας.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Michael Spindelegger επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογο  Αχμέτ Νταβούτογλου διαμαρτυρόμενος για τις δηλώσεις του Τούρκου Πρέσβη.
Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Αυστρίας φέρεται  να ζητεί την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία και την ανάκληση του Τούρκου Πρεσβευτή.
Η Αυστριακή Κυβέρνηση απειλεί με ματαίωση της επίσκεψης του Προέδρου Heinz Fischer στην Τουρκία αν δεν ανακληθεί ο Τούρκος Πρέσβης απο την Αγκυρα
Αναδημοσίευση από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :