Νέες συγκρούσεις στα σύνορα Ταϊλάνδης – Καμπότζης

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στα σύνορα μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός, τουλάχιστον, Ταϊλανδού στρατιώτη. Συνολικά οι νεκροί και από τις δύο πλευρές ανέρχονται σε 8 το τελευταίο διήμερο, το οποίο είναι και το πιο αιματηρό από τον Φεβρουάριο, όταν ο ΟΗΕ ζήτησε κατάπαυση πυρός.

Οι άνδρες του παραστρατιωτικού σώματος της Ταϊλάνδης και των ένοπλων δυνάμεων της Καμπότζης αντάλλαξαν πυρά στη ζούγκλα γύρω από τους ναούς Τα Μόαν και Τα Κράμπεϊ, περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά του Πρα Βίχαρ, ενός ινδουιστικού ναού που είχε ανεγερθεί πριν 900 χρόνια κι αποτέλεσε την αφορμή για αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών το Φεβρουάριο.
Τουλάχιστον 13 στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένας σκοτώθηκε, ύστερα από τους θανάτους τεσσάρων Ταϊλανδών στρατιωτών και τριών Καμποτζιανών την Παρασκευή. Και οι δύο πλευρές προχώρησαν στην απομάκρυνση χιλιάδων χωρικών από τις εστίες τους και κατηγόρησαν η μια την άλλη πως άνοιξε πυρ πρώτη.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καμπότζης Φάι Σίφαν δήλωσε ότι οι νέες ανταλλαγές πυρών άρχισαν πριν την αυγή και δεν έχουν σταματήσει.
Χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.
Δημοσίευση σχολίου