Νέα γενιά ελικοπτέρων από τον αμερικανικό Στρατό

Ο αμερικανικός στρατός προχωρεί στη δημιουργία νέα γενιάς ελικοπτέρων, επιχειρώντας να κατασκευάσει σκάφη νέας σχεδιαστικής αντίληψης και φιλοσοφίας.

Η νέα γενιά μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων που θα αρχίσουν να εντάσσονται στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μετά το 2030 δεν θα έχουν καμία σχέση με την προηγούμενη: Ελάχιστη ταχύτητα 200 κόμβων, θα εξελιχθεί σε διάφορες εκδόσεις και θα αντικαταστήσει το σύνολο των Boeing AH-64 Apache και CH-47 Chinook καθώς και τα Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό, το επιδιωκόμενο κέρδος των 30 περίπου κόμβων από τα σημερινά ελικόπτερα που πετούν με ταχύτητες 170 κόμβων δεν θα είναι εύκολο αλλά θα δώσει τεράστια ώθηση στις αεροκίνητες επιχειρήσεις. H μικρή ταχύτητα που επιχειρούν σήμερα τα ελικόπτερα θεωρείται ως αιτία της χαμηλής βιωσιμότητας που έχουν σε περιβάλλον υψηλών απειλών.

Επιπλέον όμως από την αύξηση της ταχύτητας, το Αμερικανικός Στρατός θα εξετάσει και την περίπτωση κάποια από τα μελλοντικά του ελικόπτερα να είναι μη επανδρωμένα ή "επιλεκτικά επανδρωμένα", να μπορούν δηλαδή να επιχειρούν με και χωρίς πλήρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :