Βρέθηκε τρίτου φύλλου προϊστορικός σκελετός

Οι επιστήμονες βρήκαν σκελετό ομοφυλόφιλου προϊστορικού ανθρώπου:
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι άτομα που πέθαναν πριν από 5000 χρόνια θάφτηκαν με τελετουργίες που συνήθως τηρούνταν κατά την ταφή των γυναικών ακολουθώντας κανόνες ενταφιασμού που αναμείγνυαν ανδρικές και γυναικείες παραδόσεις.

Τσέχοι επιστήμονες, ανακάλυψαν σε ανασκαφές λείψανα, που πιστεύεται ότι είναι ο σκελετός ενός προϊστορικού ομοφυλόφιλου ή τρανσεξουαλ ανθρώπου, που έζησε μεταξύ 4.500 και 5.000 χρόνια πριν.

Η ομάδα των ερευνητών από την Τσεχική Αρχαιολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι τα λείψανα τα οποία λήφθηκαν από ένα νεολιθικό αρχαιολογικό χώρο στην Πράγα, δείχνουν ότι το άτομο, αρσενικό, θάφτηκε με τελετουργίες που συνήθως τηρούνταν για τις γυναίκες.

Η αρχαιολόγος Katerina Semradova, δήλωσε στο BBC, πως η "άτυπη" ταφή υποδηλώνει ότι το άτομο που βρέθηκε ήταν μέρος του "τρίτου φύλου" πιθανώς ομοφυλόφιλος ή τραβεστί.

"Εργαζόμαστε με δύο υποθέσεις: πρώτον ότι το άτομο θα μπορούσε να ήταν ένας σαμάνος και δεύτερον κάποιος από το ‘Τρίτο φύλο’. Δεδομένου ότι το σύνολο των αντικειμένων που βρέθηκαν θαμμένα γύρω από τον σκελετό δεν αποδεικνύουν την υπόθεση ότι ήταν ένας σαμάνος, είναι πιο πιθανό ότι η δεύτερη εξήγηση είναι σωστή", δήλωσε η Semradova.

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο, δεν ήταν κοινά με τα αντικείμενα από τάφους άλλων αντρών εκείνης της περιόδου. Οι ανασκαφές άνοιξαν για το κοινό την Πέμπτη και η επισκεψιμότητα ήταν έντονη.

Τα ερείπια ανήκουν σε μέλος ενός πολιτισμού, που έζησε στη βόρεια Ευρώπη από την Παλαιολιθική εποχή, μεταξύ 2500 π.Χ. και 2900 π.Χ..
Σε αυτό το είδος του πολιτισμού, οι άνδρες είναι συνήθως θαμμένοι στη δεξιά πλευρά τους με το κεφάλι προς τα δυτικά, μαζί με εργαλεία, όπλα, τρόφιμα και ποτά. Ενώ οι γυναίκες, είναι θαμμένες συνήθως στην αριστερή πλευρά, με θέα την ανατολή και περιβάλλονται από κοσμήματα και αντικείμενα οικιακής χρήσης.

Ο συγκεκριμένος σκελετός θάφτηκε στην αριστερή πλευρά με το κεφάλι προς τα δυτικά και περιβάλλεται από αντικείμενα οικιακής χρήσης, όπως βάζα.

"Από ιστορικής και εθνολογικής γνώσης, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι σε αυτήν την περίοδο έπαιρναν πολύ σοβαρά τις νεκρικές ιεροτελεστίες κι έτσι είναι απίθανο ότι αυτή η θέση ήταν ένα λάθος", δήλωσε η επικεφαλής ερευνητής, Kamila Remisova Vesinova. "Το πιο πιθανό είναι ότι είχε ένα διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, πιθανώς ομοφυλόφιλος ή τραβεστί."
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :