Διεθνής σύμβουλος για τα ακίνητα του υπ. Άμυνας

Ευάγγελος Βενιζέλος

Διεθνής σύμβουλος πρόκειται να συμβάλλει στην αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων και τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με στόχο τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόκειται να οριστεί σύντομα διεθνής σύμβουλος και να επικουρήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αξιοποίησή τους.

"Η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για πολιτιστικές, κοινωνικές και οικολογικές δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε εμπορικές δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επισήμανε πως το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά.

Αναφορικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα άλλα στρατόπεδα, σημείωσε ότι "όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις -και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου".

Ο διεθνής σύμβουλος, όπως σημείωσε, αναμένεται να οριστεί για να υποστηρίξει τη δράση αυτή. "Έτσι, θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τις υποδομές που χρειάζονται, οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει για κοινωνικές χρήσεις και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί την τεράστια περιουσία που έχει", συμπλήρωσε.

Ο υπουργός ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "το μήνυμα της σημερινής ημέρας φέτος, μέσα σε μία περίοδο κρίσης, το αντιλαμβανόμαστε όλοι με πολύ πιο συγκεκριμένο και χειροπιαστό τρόπο".

Να σημειωθεί πως ο υπουργός επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα, το Α' ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα και στη συνέχεια την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.
Δημοσίευση σχολίου