Ο Πατριάρχης Ειρηναίος υπέρ της δωρεάς οργάνων

Την δωρεά των οργάνων "ευλόγησε" ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος σε τηλεοπτικό μήνυμα έκανε λόγω για "αγαθοεργία" μετά τον θάνατο.

"Η δωρεά των οργάνων μετά τον θάνατο, εκφράζει την αληθινή αγάπη και την εν Χριστώ φιλανθρωπία", τόνισε ο Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος.

Επίσης, επεσήμανε, ότι "η δωρεά των οργάνων όχι μόνο επιτρέπετε, αλλά αξίζει όλες τις ευχαριστίες και δοξολογίες από την άποψη της χριστιανικής ηθικής".

Να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Σερβίας δήλωσε, ότι το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι αποδεκτό και από την Ορθόδοξη και Ρ/Καθολική Εκκλησία.

"Αυτή η πράξη είναι μια ένδειξη φιλανθρωπίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, όχι μόνο την αγάπη προς του συγγενείς εξ΄ αίματος, αλλά και προς όλους τους άλλους ανθρώπους, που είναι και αυτοί εικόνα Θεού", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Ειρηναίος σε Νίκολιτς: "Σταμάτα την απεργία πείνας και δίψας"
Έκκληση προς τον Πρόεδρο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος

Ο Πατριάρχης κάλεσε τον κ. Νίκολιτς να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας, επειδή δεν είναι χριστιανική.

"Δεν είναι χριστιανικό να σκοτώνουμε και να βασανίζουμε το σώμα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης από το Νις, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας σε μια προσπάθεια να πιέσει για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Σερβία, όμως κατέρρευσε σήμερα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :