Το Δημόσιο θα διεκδικήσει πρόστιμα από τη Siemens

Υψηλά πρόστιμα από τη Siemens για τη δωροδοκία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, στελεχών τους καθώς και κρατικών λειτουργών θα διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο μέσα στον προσεχή Μάιο, ανακοίνωσε χτες από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης.

"Την επόμενη Δευτέρα θα κοινοποιηθεί επιστολή του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Siemens με την οποία θα κληθούν να παράσχουν εξηγήσεις. Υπάρχει εντατική συζήτηση προκειμένου η ηθική πλευρά των Γερμανών να σκεφτεί ότι τουλάχιστον οφείλει την καταβολή αποζημιώσεων στη χώρα, ανεξάρτητα από το ποινικό ή άλλο μέρος", είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε αυστηρά: "Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί στο χώρο της ΕΕ είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν γιατί οι μεγαλύτερες δικές τους εταιρίες και ''ναυαρχίδες'' του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος είναι πρωταθλητές στη διαφθορά σε όλο τον κόσμο".

"Αυτά που είπατε, εγώ τα καλοάκουσα", είπε παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, προτρέποντας τον υπουργό: "Να τα πείτε όμως και στον πρωθυπουργό, να τα πει και στην κ. Μέρκελ. Γιατί πολύ φοβάμαι πως, όταν πηγαίνει εκεί, μόνον ακούει".

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών η τοποθέτηση Καστανίδη, όταν ο υπουργός με διάθεση αυτοκριτικής τόνισε: "Το γεγονός ότι δε διερευνήθηκε η υπόθεση του Χρηματιστηρίου υπήρξε αρνητικό υπόβαθρο για την κρίση του ελληνικού λαού. Και το γεγονός ότι δεν ερευνήθηκαν όπως έπρεπε μέχρι τώρα άλλες υποθέσεις που αναδίδουν δυσάρεστη οσμή σκανδάλων, όπως είναι η Siemens ή το Βατοπέδι ή τα ομόλογα, ασφαλώς αποτελεί βάση για τη διατύπωση κριτικής εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών".
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :