Βρέθηκαν με υπέρυθρη δορυφορική σάρωση 17 χαμένες πυραμίδες

Δεκαεπτά χαμένες υπόγειες πυραμίδες, περισσότεροι από 1.000 τάφοι και 3.000 οικισμοί βρέθηκαν από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, με μια νέα τεχνική από δορυφόρο της Αιγύπτου, αυτή της υπέρυθρης δορυφορικής σάρωσης.

Η υπέρυθρη δορυφορική σάρωση επιτρέπει το εντοπισμό διαφορετικών υλικών κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Τα εκπληκτικά αυτά αποτελέσματα, επιβεβαιώθηκαν από τους αρχαιολόγους, οι οποίοι εντόπισαν δύο από τις πυραμίδες που βρέθηκαν από το διάστημα.

Η ομάδα ανέλυσε τις εικόνες από δορυφόρους που βρίσκονταν σε τροχιά 400 μιλίων πάνω από τη Γη, και οι οποίοι διαθέτουν τόσο ισχυρές κάμερες που μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα με διάμετρο μικρότερη από ένα μέτρο.
 
Η αιγυπτιολόγος Dr Sarah Parcak υποστηρίζει: "Αυτά που βλέπουμε είναι απλώς κατασκευές που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια. Υπάρχουν χιλιάδες σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχουν καλυφθεί από τον βούρκο του ποταμού. Αυτή είναι μόνο η αρχή."
 
Οι αιγυπτιακές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία της Parcak για την προστασία των αρχαιοτήτων, από αρχαιοκάπηλους

Η ίδια δήλωσε: "Από τις εικόνες μπορούμε να δούμε αν ένας τάφος συλήθηκε σε κάποια φάση και μπορούμε να ειδοποιήσουμε την Ιντερπόλ ώστε να ελέγχει για ύποπτα αρχαία προς πώληση. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο όταν πραγματοποιούμε ανασκαφές. Η εποχή του Ιντιάνα Τζόουνς έχει παρέλθει."

1 σχόλιο :

Νιόνιος είπε...

...και έχει επέλθει η εποχή της λευκής αδελφότητας...