Οι φρουτοχυμοί κάνουν καλό στην καρδιά

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά εμφανίζοντας χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών. Στα αποτελέσματα αυτά κατέληξαν οι ερευνητές μετά από πειράματα που έκαναν σε χοίρους, στο εργαστήριο, εκτρέφοντας τα πειραματόζωα με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών.

Παραμένει όμως να αποδειχτεί αν έχουν και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί την ίδια ωφέλιμη δράση, όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία καθώς για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήσαν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά. Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Food and Function", σύμφωνα με το BBC, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν ήδη δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά και ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα.

Από την άλλη, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα, σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου