Απάντηση Χ. Καστανίδη για τη μη δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών που ζήτησαν αναδρομικά

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, όσον αφορά τα δημοσιεύματα που σύμφωνα με τον ίδιο τον εμφανίζουν να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο διεκδικώντας αναδρομικά, κάνοντας λόγο για παραποίηση της αλήθειας.

"Παρά τη σαφή απάντηση που έδωσα σε ερώτηση δύο συναδέλφων βουλευτών και παρά τις διευκρινίσεις που παρασχέθηκαν με δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το θέμα αυτό, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιέργως εξακολουθούν να με εμφανίζουν ότι προσωπικά εγώ αρνούμαι να δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα" δήλωσε ο κ. Καστανίδης και συνέχισε λέγοντας:
"Σε ό,τι με αφορά δεν έχω καμία αντίρρηση να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα. Τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών δεν τα γνωρίζω ούτε εγώ ούτε η αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει τα στοιχεία όσων συνταξιούχων βουλευτών προσέφυγαν σε αυτό. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει ούτε από το Σύνταγμα ούτε από το νόμο οποιαδήποτε εξουσία να δώσει εντολή σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας, πολύ περισσότερο σε Ανώτατο Δικαστήριο, για το τι θα πράξει ή τι θα αποφασίσει. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απάντησε εγγράφως, όταν διαβίβασα το αίτημα των δύο βουλευτών για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα παραβιαζόταν η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, παρέπεμψε μάλιστα σε απόφαση της Ολομέλειάς του που έκρινε το συγκεκριμένο θέμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :