Σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα για χρηματοδότηση των ανταρτών στη Λιβύη

Η αμερικανική κυβέρνηση κι ο Ομπάμα προσδοκούν την αποδέσμευση μέρους των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από παγωμένους λογαριασμούς της Λιβυκής κυβέρνησης, με σκοπό να τα δώσουν στους αντάρτες.

Την Πέμπτη, κατά την διάρκεια διεθνούς διάσκεψης για την κρίση στη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε το σχέδιο.

Η Κλίντον είπε στα μέλη των 22 χωρών που απαρτίζουν την Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, πως οι Αμερικανικές αρχές θα εξετάσουν την νομοθεσία με την οποία η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση, σε λογαριασμούς που ανήκουν στον Λίβυο ηγέτη Μοαμάρ Γκαντάφι και την κυβέρνηση του, έτσι ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο λαό της Λιβύης.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο επικεφαλής του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν και ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, ο οποίος επεσήμανε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια για την Λιβύη, ανέρχεται πλέον στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :