Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε τις πληροφορίες ότι στην έκθεσή του που πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους της, μεταδίδει το Reuters.

"Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς", ανέφερε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

"Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα", πρόσθεσε.

Το περιοδικό Σπίγκελ ανέφερε το Σάββατο ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βεβαιώνουν στην έκθεσή τους ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους στόχους της.

«H Ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και είναι προφανές ότι εφόσον τα κάνουμε - που θα τα κάνουμε - θα συνεχιστεί η εκταμίευση του δανείου. Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύει τίποτα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας πως «έχουμε πάρει όλες τις προβλέψεις που χρειάζεται, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Κι εγώ ακούω ανησυχίες, για διάφορα πράγματα. Και σε όσους με ρωτάνε τους λέω, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

«Πάντα βρίσκεται η λύση. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ακούτε ακραίες φωνές, όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης, συγκλίνουν αυτές οι φωνές και βρίσκεται η λύση. Αλλά για να βρεθεί αυτή η λύση, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η χώρα κάνει αυτό που πρέπει. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
www.turkishgreeknews.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :