Συσχέτιση Εργκένεγκον με το σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου

Τη συγχώνευση της υπόθεσης περί σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με την υπόθεση "Εργκενεκόν" αποφάσισε το δικαστήριο που εκδικάζει την πρώτη υπόθεση σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το 9ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης όπου δικάζεται ο Ισμέτ Ρεντσμπέρ για την υπόθεση περί σχεδίου δολοφονίας του Βαρθολομαίου. Το δικαστήριο έκρινε ότι η υπόθεση συγχωνεύεται με την υπόθεση «Εργκενεκόν» η οποία εκδικάζεται στο 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης με την αιτιολογία ότι "υπάρχει νομική σχέση" μεταξύ των δύο υποθέσεων.

Στο κατηγορητήριο σχετικά με τον Ρεντσμπέρ γίνεται αναφορά σε ανώνυμη καταγγελία με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2010 προς τη Νομαρχία Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος θα υλοποιούσε το σχέδιο το οποίο είχε ετοιμάσει ο Γκιουρμπούζ Τσαπάν, πρώην δήμαρχος της περιοχής "Εσένγιουρτ" της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος είναι από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση "Εργκενεκόν".

Στην ανώνυμη καταγγελία αναφέρεται ότι το σχέδιο περιλάμβανε τη δολοφονία έξι ιερέων και ότι την υλοποίηση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη είχε αναλάβει ο Ρεντσμπέρ, ο οποίος είχε προσαχθεί στις 25 Ιουνίου 2010.
news.gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :