Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη οδικής σήραγγας της Ελλάδας, στα Τέμπη

Με ελεγχόμενη έκρηξη στο τελευταίο τμήμα πετρώματος ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η διάνοιξη της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας της Ελλάδας και των Βαλκανίων, μήκους 6 χιλιομέτρων, στα Τέμπη.

Τα συνεργεία της ΑΕΓΕΚ και της κοινοπραξίας Ολυμπία, αποτελούμενης από τις ΑΚΤΩΡ και HOCHTIEF, που εργάζονταν από τον Αύγουστο του 2008 ταυτόχρονα στα δύο μέτωπα, συναντήθηκαν στο μέσο της διαδρομής, στα "σπλάχνα" του Κισάβου, παρουσία του γενικού γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ.

Παράδοση

Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης, η συνολική πρόοδος του έργου βρίσκεται πλέον στο 63%. Η δίδυμη σήραγγα, μαζί με τις άλλες δύο μικρότερες και τα 14 χιλιόμετρα ανοιχτής οδοποιίας, αποτελούν το πιο απαιτητικό τεχνικά τμήμα της ΠΑΘΕ, που θα παρακάμπτει το ιδιαίτερα επικίνδυνο πέρασμα των Τεμπών. Το σύνολο του έργου προβλέπεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2013.

Στελέχη της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" αναφέρθηκαν και στα προβλήματα χρηματοδότησης του έργου, που οφείλονται στο κλείσιμο της "κάνουλας" από τις τράπεζες, η οποία επηρεάζει και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

"Βούληση της εταιρείας είναι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, να συνεχίσει την υλοποίηση του έργου, πάντα βέβαια σε συνεργασία και με τη συνδρομή του ελληνικού Δημοσίου, με στόχο την παράδοσή του ολοκληρωμένου στους Ελληνες, το συντομότερο δυνατόν, όπως ακριβώς το έχει υποσχεθεί το ελληνικό κράτος στους πολίτες", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :