Ιερείς σε κύκλωμα τοκογλυφίας!

Νέο κύκλωμα τοκογλυφίας, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και δύο ιερέων αποκαλύφθηκε στα Φάρσαλα. Οι δυο ιερωμένοι, ένας τσιγγάνος και ένα αλλοδαπός συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Λάρισας, κατόπιν εκτεταμένης έρευνας, κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία.

Από τους δύο συλληφθέντες ιερωμένους (35 και 49 ετών), ο ένας είναι παπάς σε εκκλησία των Φαρσάλων, ενώ ο άλλος σε εκκλησία χωριού της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από σχετική ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η υπόθεση έφθασε στην αστυνομία, μετά από καταγγελία, ενός άλλου ιερέα, 51 ετών, ο οποίος, επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα είχε δανειστεί από τον 28χρονο αλλοδαπό, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, δίδοντάς του συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ. Μετά το δανεισμό του ο ιερέας άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειάς του, σε περίπτωση μη εξόφλησης του ανωτέρω ποσού, από τον 28χρονο τσιγγάνο, συνεργάτη του αλλοδαπού. Τότε κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας σε συνεννόηση με τον παθόντα, σχεδιάστηκε συνάντηση κατά την οποία οι δύο προαναφερόμενοι δράστες, αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν για εκβίαση και τοκογλυφία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργούσαν για λογαριασμό των δύο ιερέων, με τον έναν εκ των οποίων συναντήθηκαν για να του παραδώσουν το ποσό. Οι ιερείς συνελήφθησαν, επίσης βαρυνόμενοι με τις ίδιες κατηγορίες.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :