Προβοκάτσια κατά της Ελλάδας λέει ο πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Παπανδρέου από το Μεγανήσι επιτέθηκε σε όσους διακινούν φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για σενάρια που αγγίζουν το όριο του να χαρακτηρίζονται εγκληματικά.

"Κανένα τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, κανένα τέτοιο σενάριο δεν συζητήθηκε καν" στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Παρασκευής, διαβεβαίωσε μιλώντας στο 4ο συνέδριο για μικρούς δήμους που πραγματοποιείται στο Μεγανήσι, το μικρό νησάκι του Ιονίου ανατολικά της Λευκάδας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδωσε το νέο κύμα «σεναρίων που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικότητας» σε διεθνή μέσα, με κυριότερο το γερμανικό Spiegel, σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, κάνοντας λόγο για "ελλοχεύοντες κινδύνους" και "προβοκάτσιες".

"Καμία προβοκάτσια δεν θα λυγίσει τη ψυχή αυτού του περήφανου λαού ... συνεχώς θα βρίσκουμε μπροστά μας από αναλύσεις και παραινέσεις έως κερδοσκοπικές επιθέσεις ... γι' αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. , είπε. ... Οι αλλαγές θα προχωρήσουν και τώρα πρέπει να είναι πιο ρηξικέλευθες, δίκαιες και πιο αποφασιστικές".

  Έστειλε μάλιστα μήνυμα σε όσους εμπλέκονται, εντός και εκτός Ελλάδας, να αφήσουν τη χώρα ήσυχη και ήρεμη να κάνει τη δουλειά της και να βγει από την κρίση. "Καλώ τους πάντες ειδικά στην ΕΕ να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της", είπε ο πρωθυπουργός.

Επιτέθηκε εξάλλου και σε όσους εντός των συνόρων ανακυκλώνουν "τα πιο απίθανα σενάρια" χωρίς να υπολογίζουν το συμφέρον της χώρας. Ψάχνουν άλλοθι σε προκατασκευασμένες "ιστορίες για αγρίους", δήθεν προαποφασισμένη προσφυγή στο ΔΝΤ: τους λέμε ότι είμαστε σε πορεία που σώζουμε τη χώρα, σώζουμε μισθούς και συντάξεις, σώζουμε την οικονομία".

Η κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η οικονομία της χώρας είναι παράλληλα μία ευκαιρία να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και οριστικά τα χρόνια προβλήματα, επανέλαβε ο κ.Παπανδρέου, ώστε η χώρα να βγει πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία, να υπερνικήσει τα κακώς κείμενα.

Ο Γ.Παπανδρέου σε ένα σημείο της ομιλίας του έκανε ένα λογοπαίγνιο συγκρίνοντας την σημερινή του ομιλία με αυτή που είχε κάνει από το ακριτικό Καστελόριζο. "Θα φθάσουμε στο στόχο μας ... για μια Ελλάδα δίκαιη, σίγουρη και βιώσιμη για τα παιδιά μας" είπε, αναφέροντας ότι η Ιθάκη βρίσκεται πιο κοντά στο Μεγανήσι, από ότι στο Καστελόριζο.

Προηγήθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής ένα κρεσέντο δημοσιευμάτων σε διεθνή ΜΜΕ, με κυριότερο δημοσίευμα του Spiegel για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο προκάλεσε η αρχικά μυστική συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο. Η κλιμάκωση της φημολογίας προκάλεσε τη διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :