Σε καλό δρόμο η παγκόσμια οικονομία δηλώνει ο ΟΟΣΑ

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δηλώνει ότι η διεθνής οικονομία ανακάμπτει, αλλά συνέστησε επαγρύπνηση.

Νέα έκθεση του ΟΟΣΑ προβλέπει παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 4,2% φέτος, αλλά προειδοποιεί ότι παραμένουν οι κίνδυνοι, συμπεριλαμβανομένων και των υψηλών ελλειμμάτων στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωζώνη, καθώς και η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των τιμών πετρελαίου και το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης στην Κίνα.

Ο ΟΟΣΑ άλλαξε προς το θετικότερο τα προγνωστικά του για το ρυθμό ανάπτυξης της Αμερικανικής οικονομίας προβλέποντας ποσοστό 2,6%, ενώ το προβλεπόμενο ποσοστό ανάπτυξης της Ευρωζώνης είναι 2%.

Για την Ιαπωνία, ενώ αναμένεται συρρίκνωση της οικονομίας της κατά 0,9% φέτος, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δηλώνει ότι η χώρα ανακάμπτει από το πλήγμα του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανχέλ Γκούρια, δήλωσε ότι γενικά η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, αλλά προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί τελείως. Η ανάκαμψη εξελίσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς σε διάφορες χώρες και γεωγραφικές περιοχές, με τις αναδυόμενες οικονομίες της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ινδίας να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
http://www.voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :