Πρωτοφανής συμμετοχή στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Το ψήφισμα των "Αγανακτισμένων"

Πρωτοφανή συμμετοχή έχει το σημερινό ειρηνικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, όπου πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 80.000 πολίτες ενώ ο κόσμος συνεχίζει να φτάνει από παντού.

Στο Σύνταγμα η σημερινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Αγανακτισμένων" που διαδηλώνουν εδώ και πέντε ημέρες.
Κεντρικό σύνθημα "Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι".

Ταυτόχρονα σήμερα οι "Αγανακτισμένοι" πραγματοποιούν ειρηνικές διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Παράλληλα η πρώτη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
"Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.
Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.
Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας".
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Δημοσίευση σχολίου