"Ανοίγουν" λογαριασμοί Ελλήνων που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

"Σπάει" τραπεζικούς λογαριασμούς το Δημόσιο με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία ανέρχεται σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις στο 25% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται η επιβολή μέτρων, μέσω των οποίων η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση 3,5 δισ. ευρώ εντός τριών ετών. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κυρίως για όσους φορολογούμενους έβγαλαν τους προηγούμενους μήνες χρήματα στο εξωτερικό χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στην Εφορία εισοδήματα, καθώς και ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" για όλους.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων θα αφορά τόσο την ακίνητη όσο και την κινητή περιουσία, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η αύξηση των δημοσίων εσόδων θα ενισχυθεί και από την αναγκαστική είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (σύμφωνα με εκτιμήσεις το ακατάσχετο θα μειωθεί στα 600 από 1.000 ευρώ σήμερα) από οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Αρχικά θα διενεργηθεί έλεγος σε 26 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που βρίσκονται ήδη στη "μαύρη" λίστα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα καλλιτέχνες, τραγουδιστές, παράγοντες του ποδοσφαίρου, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, προμηθευτές ηλεκτρονικών ειδών και πολυκαταστημάτων, τεχνικές εταιρείες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής θα βρεθούν στο "στόχαστρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :