Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να φορτίζονται από τη δύναμη του λόγου!

Για τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας, μια άδεια μπαταρία ή ένας χαμένος φορτιστής, είναι από τις απογοητεύσεις της σύγχρονης ζωής. Από ότι φαίνεται όμως δε θα είναι για πολύ ακόμα!

Πλέον νέες έρευνες υπόσχονται έναν νέο τρόπο για την επαναφόρτιση των κινητών τηλεφώνων, χρησιμοποιώντας τίποτα άλλο παρά τη δύναμη της ανθρώπινης ομιλίας.

Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνική για τη μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρική ενέργεια, επιτρέποντας στα κινητά να γεμίζουν την μπαταρία τους κατά τη διάρκεια που ο χρήστης απλά συνομιλεί.

Το πιο εντυπωσιακό είναι, πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι επίσης σε θέση να αξιοποιήσει κι άλλους ήχους, για την επαναφόρτιση  του κινητού τηλεφώνου και μάλιστα ενώ δεν είναι σε χρήση. Όπως για παράδειγμα το θόρυβο του περιβάλλοντος, ακόμη και μουσική.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει ένα μειονέκτημα στην τεχνολογική αυτή καινοτομία, καθώς θα δώσει στους ανθρώπους έναν καινούριο λόγο να φωνάζουν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της ισχύος που μπορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :