Η G8 υποστηρίζει την Christine Lagarde για την ηγεσία του ΔΝΤ

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Alain Juppe δήλωσε ότι η Ομάδα των Οκτώ (G8) υποστηρίζει ομόφωνα την υποψηφιότητα της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και τα μέλη της Ομάδας των Οκτώ που ανήκουν στην ΕΕ (Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία) τάσσονται θερμά υπέρ της Λαγκάρντ, προσέθεσε.

«Μεταξύ των οκτώ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που βρίσκονταν εκεί, υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη για την Κριστίν Λαγκάρντ», δήλωσε ο Ζιπέ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

Η Λαγκάρντ αναμένεται να αναχωρήσει αργότερα σήμερα για τη Βραζιλία στο πλαίσιο της εκστρατείας που θα κάνει για τη συγκέντρωση υποστήριξης από τις αναδυόμενες οικονομίες για την υποψηφιότητά της.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς είναι ο μόνος μέχρι στιγμής συνυποψήφιος της Λαγκάρντ για τη θέση του γενικού διευθυντή του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :