ΝΔ: "Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν είναι προϋπόθεση για την 5η δόση"

Αποσυνδέει η Ν.Δ. την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την καταβολή της 5ης δόσης, με τον εκπρόσωπό της, Γ. Μιχελάκη, να επισημαίνει ότι “δε θα μπει στη λογική των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτει η κυβέρνηση”. Παρόλα αυτά, το Μεσοπρόθεσμο έχει δημιουργήσει εσωκομματική ταραχή, αφού εκτός από τους “φιλελεύθερους” που θα ήθελαν να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, τη θετική της ψήφο, κόντρα στην κομματική γραμμή, προανήγγειλε χθες η βουλευτής της Ν.Δ., Ελ. Παπαδημητρίου.

Η στενή πολιτική φίλη της Ντ. Μπακογιάννη, με δηλώσεις της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τόνισε ότι “είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματός μας”, προαναγγέλλοντας, επί της ουσίας, ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Την... ανάγκη φιλοτιμίαν θα ποιήσει ο Σωτ. Χατζηγάκης, αφού δηλώνει μεν ότι θα ήθελε επίσης να το υπερψηφίσει, αλλά θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή, με την οποία διαφωνεί. “Από τη στιγμή που το κόμμα μου, το οποίο υπηρετώ με συνέπεια επί 37 χρόνια, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική και εθνική ευθύνη για αυτή την πράξη δεν θα μπορούσα εγώ να δώσω το δικαίωμα να με καταγράψουν ως αποστάτη”, είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Γ. Μιχελάκης: “όχι στα διλήμματα”

Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Μιχελάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας (κάτι που θεωρείται δεδομένο) και στη Συγγρού ήδη θεωρούν ότι η Ελ. Παπαδημητρίου είναι εκτός κόμματος. Επίσης, ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ επισήμανε χθες ότι η Ν.Δ. δε θα αποχωρήσει από τη Βουλή, αλλά θα μείνει και θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. “Δεν είναι προαπαιτούμενο η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή για την καταβολή της 5ης δόσης”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης, που διέψευσε και τα σενάρια περί αποβολής της Ν.Δ. από το κόμμα της ευρω-Δεξιάς (ΕΛΚ). “Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία. Αν είχε τεθεί αυτό το θέμα θα είχε τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής” απάντησε σε σχετική ερώτηση, προαναγγέλλοντας ότι ο Αντ. Σαμαράς θα συνεχίσει να κινείται σε τροχιά σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους.
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου