Κυβερνοεπίθεση στην Τουρκία από τους "Anonymous"

Επίθεση εναντίον σημαντικών κρατικών ιστοσελίδων στην Τουρκία πραγματοποίησε η ομάδα χάκερ «Anonymous», σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιώντας την απειλή που είχε κάνει διαμαρτυρόμενη για το περιορισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις 22 Αυγούστου και έπειτα. 
 
Πρώτος στόχος των "Anonymous" ήταν η ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών Τουρκίας που είναι αρμόδια για τον έλεγχο του διαδικτύου και η οποία έμεινε μπλοκαρισμένη για μισή ώρα. Πρόβλημα υπήρξε και στις ιστοσελίδες της τουρκικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων και του γενικού επιτελείου πολεμικού ναυτικού. Η οργάνωση πάντως με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας του τουρκικής Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.
Η ομάδα "Anonymous", είναι αυτή που στις αρχές του μήνα καλούσε σε επίθεση κατά της ιστοσελίδας του ΔΝΤ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη χώρα στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής ενίσχυσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :