Νέο ανθελληνικό χτύπημα της BILD – Κρίση στην Ελλάδα – Πόσο χρεωμένη στα σκατά της Δραχμής είναι η γερμανία;

Η Ελλάδα οδεύει με όλο και γρηγορότερα βήματα προς την χρεοκοπία. Χωρίς βοήθεια δισεκατομμυρίων η χώρα θα έχει πτωχεύσει σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Η οικονομική τρύπα λέγεται πως έχει μέγεθος 120 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Ιδιωτικοί επενδυτές όπως τράπεζες και ασφάλειες θα πρέπει, σύμφωνα με το σκεπτικό της Κυβέρνησης στην Γερμανία, να συμβάλλουν στη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εναντιώνεται. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρώπης
Πόσο βαθιά χωμένες στα σκατά της Δραχμής είναι οι Γερμανικές τραπέζες?
Κατά την Bild τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα έχουν την μεγαλύτερη συμμετοχή σε ελληνικά κρατικά ομόλογα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Σύμφωνα με κύκλους της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας η συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών είναι περί τα 10,3 δις Ευρώ. «Καθόλου μεγάλα νούμερα», υποστηρίζουν κύκλοι στην έκδοση της Bild. Μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά.
ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ?
Ακόμη και μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδος ή μία παραγραφή χρεών θα μπορούσαν να την αντέξουν οι γερμανικές τράπεζες. «Αυτό δεν θα σκότωνε κανέναν, καμία γερμανική τράπεζα θα έπεφτε από αυτό», δηλώνουν τραπεζικοί κύκλοι.
Και τα γερμανικά ασφαλιστικά ιδρύματα δεν θα πρέπει να ανησυχούν.
Τα ιδρύματα έχουν επενδύσει λίγα χρήματα σε κρατικά ομόλογα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντι Βέλτ» το ποσό αγγίζει τα 2,8 δις Ευρώ. Πριν ένα χρόνο ήταν 5,8 δισεκατομμύρια.
eidhseis.info
Δημοσίευση σχολίου