"Η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος βρίσκονται από χθες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας

Το θέμα κυριαρχεί στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με σειρά αναλύσεων, σχολίων και ρεπορτάζ και συνεχή ροή και ζωντανές συνδέσεις από την ελληνική πρωτεύουσα.


Ενδεικτικά ορισμένοι τίτλοι γερμανικών ιστοσελίδων σήμερα: «Απίστευτη βία μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών», «Η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», «Η οργή υπερισχύει της ανακούφισης για το μεσοπρόθεσμο», «Ανάσα για την Ευρώπη», «Η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος».


Σε πολιτικό επίπεδο, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. «Με την απόφαση αυτή, η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι έτοιμη να διανύσει έναν δύσκολο δρόμο,... ο οποίος για πολλούς ανθρώπους σημαίνει και θυσίες», τόνισε η καγκελάριος, διαβεβαιώνοντας τους Έλληνες ότι η Γερμανία και η ΕΕ θα σταθούν στο πλάι τους. Όπως διευκρίνισε η καγκελάριος δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.


Επί τάπητος η συμμετοχή ιδιωτών


Στη γερμανική πρωτεύουσα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διεργασίες για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

 
Στο Βερολίνο συνέρχονται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών. Στόχος είναι να βρεθεί μια λύση που θα προβλέπει εθελοντική, αλλά παράλληλα ουσιαστική συμμετοχή, το αργότερο μέχρι την Κυριακή. Βάση διαπραγμάτευσης αποτελεί η γαλλική πρόταση. Ο επικεφαλής της Deutsche Bank Άκερμαν δήλωσε χθες ότι η συμμετοχή ιδιωτών συνεπάγεται και τεράστιους κινδύνους για τις τράπεζες. «Εκτιμώ ότι θα βοηθήσουμε, αλλά όχι επειδή μας αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :