Τουρκία: Ανώνυμη Ομάδα κτυπά τη λογοκρισία στο διαδίκτυο

Η γνωστή "Ομάδα Ανώνυμων Χάκερ" έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις εναντίον τουρκικών διαδικτυακών τόπων, ως αντίδραση στην λογοκρισία την οποία επιδιώκει να εφαρμόσει η τουρκική κυβέρνηση.

Εκτός από τις επιθέσεις DDOS, σε κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους ,αργά χθες το βράδυ σε περιοχή, στην οποία αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το ‘κυβερνητικό φιλτράρισμα’ στο Διαδίκτυο, δεν λειτούργησε.

Ο νόμος για το ‘φιλτράρισμα’ του Διαδικτύου θα τεθεί σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου του 2011 και αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πάροχοι πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους τέσσερις τρόπους φιλτραρίσματος του περιεχομένου του Διαδικτύου – για την οικογένεια, για τα παιδιά, την οικιακή χρήση και το στάνταρτ. Με βάση αυτήν, μία από τις επιλογές αυτές οι προσβάσεις σε άλλα δίκτυα θα είναι απαγορευμένες.

Σε δήλωσή τους η «Ομάδα των Ανωνύμων» αναφέρει ότι το φιλτράρισμα των περιεχομένων του διαδικτύου που επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση, δεν θα περάσει και θα παράσχει, με την τεχνογνωσία τους, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους.Η Τουρκία έχει εφαρμόσει στο παρελθόν μέτρα για τον έλεγχο του Διαδικτύου στη χώρα, μπλοκάροντας χιλιάδες ιστοσελίδες. Στα μέσα Μαΐου, σε όλη τη χώρα είχαν διοργανωθεί διαμαρτυρίες κατά της εισαγωγής φιλτραρίσματος στο Internet.
www.echedoros-a.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :