Σόρος: Κάποια χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ

Σε σημερινές του δηλώσεις από την Βιέννη, ο Σόρος, δεν κατονόμασε την χώρα που μπορεί να βγει από την ζώνη του ευρώ, ωστόσο θεωρεί ότι ο προβληματισμός συγκεντρώνεται γύρω από την Ελλάδα καθώς οι πολιτικοί της μάχονται για να συμφωνήσουν σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, τα οποία απαιτούν οι διεθνείς δανειστές ως αντάλλαγμα για την αποφυγή χρεοκοπίας.

Ο μεγαλοεπενδυτής επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό μειονέκτημα από την αρχή, ότι δηλαδή δεν είχε την υποστήριξη μιας πολιτικής ένωσης ή ενός κοινού ταμείου.

«Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόρος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ χρειάζεται δομικές αλλαγές για να σταματήσει η διαδικασία της αποσύνθεσης.

«Οφείλουμε να παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες», παρατήρησε. «Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή», κατέληξε ο Σόρος.
Δημοσίευση σχολίου