ΝΔ:«Το "όχι" στο Μεσοπρόθεσμο είναι δεδομένο»

Επιβεβαιώνει η ΝΔ την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του κόμματος με τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε στον κ. Σαμαρά ότι προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο, ενώ ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η ΝΔ δεν έχει αντίρρηση στο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι τις 30 Ιουνίου που συμφωνήθηκε στο Γιούρογκρουπ.

Ο κ. Μιχελάκης πάντως ξεκαθάρισε τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο τονίζοντας πως «είναι δεδομένη και δεν αλλάζει, είναι όχι».

Σχολιάζοντας την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως «καμία διαπραγμάτευση δεν υπήρχε, η κυβέρνηση ποτέ της δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό», υποστηρίζοντας πως τα ζητήματα αυτά τα έριξαν στο τραπέζι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι χωρίς να υπάρχει διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε ωστόσο κατά του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, χαρακτηρίζοντάς τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά. «Τα ρεκόρ του όμως δεν σταμάτησαν εδώ» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης συμπληρώνοντας πως ο κ. Μόσιαλος μόλις μέσα σε μια μέρα κατόρθωσε να εξαντλήσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες σε συνέντευξή του στο Έθνος έθετε ο ίδιος θέμα μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αντίθετα χθες χαρακτήριζε άκαιρη κάθε τέτοια συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για σύγχυση και αντιφατικότητα στον πολιτικό λόγο του κ. Μόσιαλου, τονίζοντας πως οι ύβρεις έχουν αντικαταστήσει την πολιτική του επιχειρηματολογία. Ο κ. Μιχελάκης μάλιστα αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε πως από τη μία ο κ. Μόσιαλος εμφανίζεται ότι δήθεν την επιδιώκει και από την άλλη την τορπιλίζει επιτιθέμενος με ύβρεις και ψευδολογίες εναντίον του προέδρου της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για μια μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης για τις θέσεις της ΝΔ, εκστρατεία που ξεκινά όπως είπε από την Αθήνα. «Πάνω στα θέματα των βασικών στόχων που είναι η μείωση χρέους και ελλείμματος, πάνω σε βασικά θέματα όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας η ΝΔ είναι υπέρ», υπενθύμισε ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος της παραπληροφόρησης.

Μήνυμα στην κυβέρνηση και στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ έστειλε η ΝΔ καλώντας τους τις δύσκολες αυτές ώρες να σκεφτούν πρώτα από όλα τους πολίτες. Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, και επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης που «διατηρεί τα προνόμια των συντεχνιών κάποιων ΔΕΚΟ και εξακολουθεί να στηρίζει τις συντεχνίες που η ίδια εξέθρεψε και τώρα εκβιάζουν την κοινωνία, κατεβάζοντας τους διακόπτες του ηλεκτρικού και βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές της χώρας στο σκοτάδι». 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :