Β.Παπαγεωργόπουλος: "Ασεβείς προς τα "σύμβολα", Αδιάβαστοι στους Νόμους"

Για το θέμα της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για την "απαγόρευση" της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και επειδή είναι φανερό ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους Νόμους, ούτε τις διαδικασίες, θα ήθελα να ενημερώσω ότι:

1. Βάσει του Συντάγματος (άρθρο 11) οι "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις" είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

2.Για συγκεκριμένους λόγους που περιγράφονται στο Σύνταγμα ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μπορεί να απαγορεύσει συγκεκριμένη υπαίθρια δημόσια συνάθροιση.

3. Η άδεια για δημόσια υπαίθρια συνάθροιση δίδεται από την Δημοτική Αρχή, ΜΕΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, για να προληφθεί περίπτωση δύο συγκεντρώσεων την ίδια ημέρα και ώρα στον ίδιο χώρο και για να επιτραπεί η τοποθέτηση εξεδρών, ηχητικών εγκαταστάσεων, χρήση εγκαταστάσεων ΔΕΗ, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κ.λ.π.

4. Η διαδικασία είναι:

α) Ο ενδιαφερόμενος ζητά άδεια από την Δημοτική Αρχή.

β) Η Δημοτική Αρχή ζητά άδεια από την Αστυνομία.

γ) Επί θετικής απαντήσεως της Αστυνομίας η Δημοτική Αρχή εκδίδει την άδεια και μεσολαβεί για την τοποθέτηση εξεδρών, τοποθέτηση ηχητικών, παροχή ρεύματος κ.λ.π.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕΚΑΙ ΤΑ "ΣΥΜΒΟΛΑ" ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;"
Δημοσίευση σχολίου