Σχέδιο για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας από τράπεζα της Αγγλίας

Στην αποκάλυψη πως οι ιθύνοντες της Τράπεζας της Αγγλίας προετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας προχώρησε ο διοικητής της Μέρβιν Κινγκ, καταθέτοντας ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο κύριος Κινγκ τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα φερεγγυότητας και όχι πρόβλημα ρευστότητας. Και στο πλαίσιο αυτό η βρετανική κεντρική τράπεζα προχωρά σε κατάρτιση έκτακτου σχεδιασμού για να “θωρακισθεί” απέναντι στις πιθανές επιπτώσεις μιας αρνητικής εξέλιξης στο “ελληνικό πρόβλημα”.


Προς τούτο δηλώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς το εύρος της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών γενικότερα στο ευρωπαϊκό χρέος και δη των χωρών της Περιφέρειας, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια – όπως τη χαρακτήρισε – “ευρεία δυσπιστία των αγορών απέναντι στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα” ...


Τέλος, ερωτηθείς για το κατά πόσο βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, περιορίστηκε να δηλώσει πως στην πρόσφατη έκθεση χρηματοοικονομικής σταθερότητας που εκπόνησε η Τράπεζα της Αγγλίας (προ εβδομάδος) καταγράφονται οι πιθανότητες που δίνουν οι αγορές και οι διαχειριστές κεφαλαίων σε κάποια μορφή χρεοκοπίας της Ελλάδας: 80% !!!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :