«Τραυματίας σε άμυνα» ο κουκουλοφόρος με το στυλιάρι

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, φέρονται ότι είναι οι δύο «διαδηλωτές» με τους λοστούς που υποθάλπονται από τα ΜΑΤ στη Βουλή όπως φαίνεται καθαρά σε βίντεο τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με συνδικαλιστή της ΕΘΕΛ, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο ημίγυμνος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να κρατάει ένα μεταλλικό στυλιάρι, δεν είναι κουκουλοφόρος αλλά έχει το κεφάλι του τυλιγμένο με γάζες διότι νωρίτερα τραυματίστηκε από "αναρχικούς", όπως λέει ο ίδιος και τον περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ. Όσο για το μαύρο πανί που καλύπτει τη μύτη και το στόμα του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σκισμένη του μπλούζα η οποία από το τράβηγμα… ανέβηκε.

Ο Αποστόλης

Λίγα λεπτά αργότερα στο τηλεοπτικό κανάλι Alter, παρενέβη τηλεφωνικά ο Αποστόλης, ισχυριζόμενος οτι αυτός είναι ο οδηγός της ΕΘΕΛ που εμφανίζεται φορώντας άσπρη μπλούζα στο βίντεο, ο οποίος επιβεβαιώνει την παραπάνω εκδοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο λοστός του έσωσε τη ζωή".


Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΕΘΕΛ, Αλέξανδρου Κομίνη, στον ΣΚΑΙ, τα δυο άτομα που συνομιλούν με τους αστυνομικούς ήταν πρώην συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Όπως ξεκαθάρισε όμως αναφέρεται στους δύο άνδρες που φορούν ένα άσπρο και ένα μπλε μπλουζάκι και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του ημίγυμνου άνδρα που εμφανίζεται στο βίντεο, με καλυμμένο το πρόσωπό του, κρατώντας ανά χείρας μεταλλικό λοστό και συνομιλεί με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.


Ωστόσο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Μιχάλης Λιαγούρης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο φερόμενος ως τραυματίας, ήταν πρώην συνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, "γνωστός για κάποιες ακραίες συμπεριφορές στο παρελθόν". Όπως ανάφερε ο Μιχ. Λιαγούρης στο ΑΠΕ, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, αρθρογραφούσε και στο περιοδικό "Απολλώνιο Φως" και αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, τονίζοντας οτι αυτό είναι έργο της αστυνομίας.

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ τα άτομα του βίντεο, λέει και η αστυνομία

Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα συγκεκριμένα άτομα βρίσκονταν στη στοά της οδού Οθωνος όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια πορείας.

Κατά την ανακοίνωση, πολίτες που είδαν το επεισόδιο τηλεφώνησαν στην άμεση δράση και στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που τους απεγκλώβισε και τους συνόδευσε στον περίβολο της Βουλής, όπου παρέμειναν είκοσι λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :