Επενδύσεις στην Ελλάδα ετοιμάζουν οι Γερμανοί

Την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας "BDI" Χαν Πέτερ Καϊτέλ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε επενδύσεις στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Καϊτέλ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio. «Έχω προσωπική εμπειρία από επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν πρόκειται για κάποια εξωτική χώρα, αλλά για μέλος της ΕΕ και πολλά από αυτά που συζητούνται στην παρούσα φάση επηρεάζονται από την τωρινή συγκυρία», σημείωσε ο κ. Καϊτέλ.

Ο πρόεδρος του BDI αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της ενέργειας επισημαίνοντας ότι «προσφέρει μία ευκαιρία, να σκεφτούμε πανευρωπαϊκά και να εμπλέξουμε στις σκέψεις αυτές και την Ελλάδα, όπως και το χώρο της Μεσογείου εν γένει. Έτσι θα προκύψουν και δυνατότητες να βοηθηθούν αυτές οι χώρες μέσω των κονδυλίων που παρέχει π.χ. η ΕΕ στους τομείς αυτούς».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν θα συμμετείχε η γερμανική βιομηχανία σ' ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ ή σε μία «επενδυτική επίθεση» στην Ελλάδα. «Ναι, σαφώς και είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε την προοπτική επενδύσεων εκεί που υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις», είπε ο κ. Καϊτέλ. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να εστιάζεται το ενδιαφέρον μόνον στο σκέλος των χρεών αλλά «και στην αριστερή πλευρά του ισολογισμού, δηλαδή στην απόδοση, κι εκεί πρέπει να βοηθήσουμε στην πράξη αυτές τις χώρες, διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Δημοσίευση σχολίου