Βαν Ρομπάι: Η συναίνεση προϋπόθεση για την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων

Εβδομήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Στο επίκεντρό της βρέθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Ελλάδας καθώς κι η πορεία διαμόρφωσης του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Ο κ. βαν Ρομπάι, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, είπε: «Εξέφρασα την ισχυρή υποστήριξή μου προς τον πρωθυπουργό και την άκαμπτη προσπάθειά του για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας».

«Υπογράμμισα», πρόσθεσε, «την ανάγκη η Ελλάδα να κάνει περαιτέρω προσπάθειες προσαρμογής, για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. βαν Ρομπάι, «το πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να υποστηριχθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα μέσα Ιουλίου».

«Εργαζόμαστε για μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική, περιλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στο πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup», συμπλήρωσε ο κ. βαν Ρομπάι και κατέληξε: «Δεδομένης της διάρκειας, του μεγέθους και της φύσης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση είναι προϋπόθεση για την επιτυχία».

Ο πρωθυπουργός από τη μεριά του, έλαβε το λόγο μετά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είπε πως είχε «μια δημιουργική κι ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. βαν Ραμπάι».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «είμαστε στη διαδικασία μιας ενδιαφέρουσας διαπραγμάτευσης με τα κράτη - μέλη. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς, θέλουμε να κάνουμε ότι πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους. Καταβάλαμε προσπάθειες το προηγούμενο έτος και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε. Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πρόγραμμα. Και ελπίζω όμως ότι και η Ένωση θα έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση, που δεν είναι μόνο ελληνική κρίση, με τις δέουσες αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής». 
newpost.gr
Δημοσίευση σχολίου