Παραπομπή και δέσμευση της περιουσίας Ακη Τζοχατζόπουλου

Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας, θα καταθέσει –σύμφωνα με πληροφορίες– το ΠαΣοΚ σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα, προτείνεται δέσμευση της περιουσίας του.
Για την πρόταση αυτή το ΠαΣοΚ έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση με τις μίζες για τα γερμανικά υποβρύχια, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.
 
Συμφωνεί και η ΝΔ
Με την πρόταση του ΠαΣοΚ για παραπομπή του πρώην υπουργού Αμυνας συμφωνεί η ΝΔ, η οποία συζητεί αυτή την ώρα το πόρισμά της.
Όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ προτείνει να περιληφθεί στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού και το αδίκημα της κατασκοπείας και, για την ακρίβεια, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.
Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ότι μέχρι τις 19:00 τα κόμματα θα έχουν οριστικοποιήσει τις προτάσεις τους και θα παραδώσουν το πόρισμα τους στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :